Werkwijze

HSK Examen

HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi – Chinese Proficiency Test) is een internationale toets om de Chinese taalvaardigheid van non-native Chinees sprekenden te beoordelen. Non-native Chinees sprekenden zijn: buitenlanders, buitenlandse studenten en Chinese nationale minderheden die een andere taal in de Volksrepubliek China gebruiken.
In Nederland worden de HSK-examens afgenomen en diplomas afgegeven door het Confucius Instituut van de Universiteit Leiden.

Kinderen 612 Jaar

In deze cursus leren de kinderen lezen en schrijven in Pinyin, de Chinese karakters, het bouwen van eenvoudige zinnen, het voeren van een makkelijk gesprek, het introduceren van jezelf, cijfers, lichaamsdelen, familieleden, fruit, kleuren etc. De kinderen doen actief mee aan de les. Dit zorgt voor een perfecte voorbereiding op Chinese lessen in het voortgezet onderwijs VWO en Gymnasium.
Er wordt spelenderwijs interactief les gegeven met behulp van spelletjes, kindergedichten, raadsels, liedjes, en videos. Daarnaast wordt er tijdens de cursus over de rijke Chinese cultuur verteld, zoals Chinese Kalligrafie, Chinese Lantaarn, Chinese Vlieger, Chinese Stokjes, Chinese liedjes, Chinees landschap, Panda, Kungfu, Chinese Dumpling-Jiaozi en Loempia proeven, Chinese knoop, Chinese legendes, Chinese feestdagen enz.

Cursus

De cursus Chinese Taal en Cultuur met het boek “Chinees Paradijs” bestaat uit 12 lessen, 60 minuten per les, bij maximaal 12 deelnemers per groep.
De cursus Chinese Taal en Cultuur met het boek “Chinees ‘n Makkie” bestaat uit 24 lessen, 2 uur per les, bij maximaal 12 deelnemers per groep.

Wat hebben de kinderen nodig?

De kinderen van 6-12 jaar eerst gebruiken het boek “Chinees Paradijs”, daarna het boek “Chinees? ‘n Makkie!” Deel 1.
Het leerboek “Chinees Paradijs”  €20,00
Het werkboek “Chinees Paradijs”  €15,00
Het boek “Chinees ‘n Makkie”  €38,50
Kalligrafie set   €20